Η φιλοσοφία el

Η φιλοσοφία

Η γαστρονομία έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα τεράστιο κίνημα που αφορά τους πάντες. Εκφραστές του οι διάσημοι σεφ που πρωταγωνιστούν παντού, τα νέα εστιατόρια που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, τα χιλιάδες περιοδικά, οι πολυτελείς σχετικές εκδόσεις και οι τηλεοπτικές εκπομπές, οι διαγωνισμοί, τα διεθνή βραβεία και τα φεστιβάλ, τα sites και τα blogs των παθιασμένων με το καλό φαγητό. Επιπλέον, η μαγειρική ως ένα ευχάριστο, χαλαρωτικό χόμπι και μια υπέροχη αφορμή για κοινωνικοποίηση και επικοινωνία έλκει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Από τα απλούστερα γεύματα μέχρι τις πιο σοφιστικέ συνταγές, η ραφιναρισμένη μαγειρική είναι δημιουργία, πηγή χαράς, ποιότητα ζωής και ένα συναρπαστικό πεδίο που μπορεί να διδαχθεί.
Με αυτό το σκεπτικό, ο στόχος ίδρυσης της Σχολής είναι να αναπτυχθεί διεξοδικά, θεωρητικά και κυρίως πρακτικά το φαινόμενο της γαστρονομίας, μέσα από τις πιο χαρακτηριστικές του εκδηλώσεις, αρχές και ανάγκες. Να γίνει κτήμα κάθε ανθρώπου που αγαπάει το φαγητό και το βιώνει ως υψηλή έκφραση πολιτισμού. Θέματα όπως οι πρώτες ύλες και η επιλογή τους, οι τεχνικές προετοιμασίας και οι παραλλαγές τους, οι ιδανικές θερμοκρασίες και ο απαιτούμενος χρόνος παρασκευής μπαίνουν στο τραπέζι και αναλύονται πλήρως, ακόμη και για εκείνον που δεν έχει καμία πρότερη γνώση. Η πρακτική εξάσκηση συμβαδίζει με τη θεωρία και έτσι οι συμμετέχοντες μπορούν άμεσα, φεύγοντας από τη Σχολή, να εφαρμόσουν όσα έμαθαν. Ασφαλώς, περίοπτη θέση στο πρόγραμμα καταλαμβάνουν τα επιδόρπια, ενώ από τα μαθήματα δεν θα μπορούσε να λείπει και το food styling & design, καθότι ένα πιάτο δεν αρκεί να είναι νόστιμο, πρέπει να είναι και όμορφο.