Jean Louis Capsalas el

Jean Louis Capsalas

Τα πιάτα του άλλοτε έχουν τη λάμψη του κοσμοπολιτισμού και άλλοτε την απλότητα της ελληνικής παράδοσης, την οποία προσεγγίζει πάντα με ένα «twist», ώστε το «παλιό» να αποκτήσει μια νέα ζωή και το καινούριο να ιδωθεί μέσα από το πρίσμα του παρελθόντος. Από το ελληνικό burger με καπνιστό σύγκλινο Μάνης, ομελέτα, κρέμα ανθότυρου, ντομάτα, μαρούλι και δυόσμο, μέχρι τον σολομό μαρινέ με σαλάτα από φύκια, λάδι από φιστίκι, σορμπέ από κόκκινη πιπεριά και φλοίδες παρμεζάνας, είναι ορατή η πρόθεση να σεβαστεί αλλά και να ανατρέψει τα γαστρονομικά δεδομένα.
Και το κάνει με άνεση! Σε κάθε εξεζητημένη γαστρονομική δημιουργία του executive chef του Δειπνοσοφιστήριον Catering, Jean Louis Capsalas, το τοπικό συνυπάρχει με το παγκόσμιο, το Παρίσι με τη Μεσόγειο και το κλασικό με το μοντέρνο.
Εύλογα, αφού ο Ελληνογάλλος σεφ ήρθε στην Ελλάδα από τη Λυών στα τέλη της δεκαετίας του ’80, έχοντας προηγουμένως καταγράψει αξιόλογη εμπειρία σε «τριάστερα» γαλλικά εστιατόρια του περίφημου οδηγού Michelin. Την ελληνική κουζίνα την αγάπησε για τις ιδιαιτερότητες των υλικών της και με γαλλικές τεχνικές την απογείωσε κυριολεκτικά, μπολιάζοντας τον κοσμοπολιτισμό της μιας με την αυθεντικότητα της άλλης. Για πάνω από μια δεκαετία εργάστηκε ως επικεφαλής σεφ σε gourmet εστιατόρια των Βορείων Προαστίων, αλλά και του αθηναϊκού Κέντρου, ενώ από το 2013 καθοδηγεί την κουζίνα του Δειπνοσοφιστήριον Catering.
Πνευματώδης και γεμάτος θετική ενέργεια, διδάσκει τη γαστρονομία από το Α ως το Ω, όχι μόνο επιμένοντας στις βασικές αρχές, αλλά και δείχνοντας με ποιο σκεπτικό οφείλει να η ανατροπή τους.