About us el

Σχετικά με εμάς

Τα αδέλφια Τάκης και Δημήτρης Χριστοφιλέας και ο Διομήδης Καψάλης, τρεις οραματιστές της γαστρονομίας που μοιράζονται κοινές αξίες και διατροφικούς κώδικες, δημιουργούν το 1996 το Δειπνοσοφιστήριον Catering. Στα χρόνια που ακολουθούν η αντίληψη του φαγητού ως βασικού και αναπόσπαστου στοιχείου της κουλτούρας, η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, η ανανέωση της παράδοσης και η προσεγμένη υιοθέτηση των διεθνών τάσεων επιτρέπει στο Δειπνοσοφιστήριον να κυριαρχήσει. Οι δεξιώσεις και τα γαμήλια events, οι επιχειρηματικές εκδηλώσεις και τα ιδιωτικά δείπνα που οργανώνει παίρνουν, σταθερά, τα εύσημα. Η συσσώρευση πολύτιμης γνώσης και το προνόμιο να πλαισιώνεται από κορυφαίους σεφ, ζαχαροπλάστες και mixologists φέρνει ως φυσικό επακόλουθο την ίδρυση της Σχολής Γαστρονομίας, το 2016. Όπως λένε οι ίδιοι, «Εδώ και 20 χρόνια έχουμε δημιουργήσει ‘’σχολή μαγειρικής’’ στη γαστρονομία. Τώρα ήρθε η ώρα, η σχολή αυτή να αποκτήσει σάρκα και οστά, το δικό της χώρο, μια κιβωτό ανώτερων υλικών, τεχνικών, γεύσεων, εμπειριών, που αξίζει να βιώσει κάθε λάτρης του καλού φαγητού, κάθε εκλεπτυσμένος άνθρωπος…».

σχολές μαγειρικής schoolofgastronomy

Ο χώρος el

  • dpoupalos_deipnosofistirion_ethnikos_events568910
  • dpoupalos_deipnosofistirion_school_of_gastronomy568542
  • dpoupalos_deipnosofistirion_school_of_gastronomy568544
  • dpoupalos_deipnosofistirion_school_of_gastronomy568653

Ο χώρος

Η Σχολή στεγάζεται μέσα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου απέναντι από το Ζάππειο, επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας (στον αριθμό 6), με εύκολες εξόδους προς Συγγρού ή προς Βασιλέως Κωνσταντίνου μέσω της Αρδηττού και εύκολη εξυπηρέτηση από όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Η ευρύχωρη αίθουσα 150 περίπου τ.μ. απαρτίζεται από το χώρο της υποδοχής, της τραπεζαρίας και της κουζίνας και χαρακτηρίζεται για τον ανοικτό της χαρακτήρα, αλλά και τη θετική της ενέργεια: Η τεράστια τζαμαρία που δεσπόζει από άκρου εις άκρου επιτρέπει στο φυσικό φως να διαχυθεί άπλετα, ενώ η θέα στον καταπράσινο αγωνιστικό χώρο και στον κατάφυτο λόφο του Αρδηττού, δημιουργεί ένα ασυνήθιστο σκηνικό, συνθέτοντας μια πολύ ευχάριστη εμπειρία.
Η open space κουζίνα φιλοξενεί 7 πλήρη συστήματα μαγειρικής (εστίες) στις οποίες μπορούν να «προπονηθούν» 12 άτομα συνολικά, πλέον του σεφ που διαθέτει τη δική του εστία. Ο μεγάλος (κοντά στα 10 μέτρα μήκος) πάγκος απλοποιεί τις διαδικασίες παρασκευής και προετοιμασίας, ενώ στο χώρο πρωταγωνιστούν οι ηλεκτρικές συσκευές και οι μικροσυσκευές της Bosch. Μπροστά από την κουζίνα υπάρχουν ευρύχωρα μοναστηριακά τραπέζια, στα οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να γεύονται τις δημιουργίες τους μετά το πέρας των μαθημάτων και τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 40 άτομα. Ράφια, φοριαμοί, ερμάρια, χώρος γκαρνταρόμπας και αλλαγής ρούχων, βοηθητικοί χώροι και κάθε είδους σκεύη και αξεσουάρ συμπληρώνουν την κουζίνα των ονείρων, εκεί όπου λειτουργικότητα και διασκέδαση συναντιούνται.
Από την άποψη του design η τάση είναι ο μινιμαλισμός, βασικό υλικό το ξύλο, ενώ χρωματικά το απαλό λευκό κυριαρχεί στο χώρο, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για να ανθίσει η δημιουργικότητα και να αναδειχθεί το πάθος για το φαγητό.

Οι Υπηρεσίες μας el

Οι Υπηρεσίες μας

CHEF’S TABLE

Καλώς ήλθατε σε ένα δείπνο σχεδόν μυστικό, για λίγους και εκλεκτούς, μια αληθινή εμπειρία ζωής! Τι πιο συναρπαστικό…

> ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΕΣ

Τα events γευσιγνωσίας και γευστικών δοκιμών αναλαλαμβάνουν να μυήσουν τους συμμετέχοντες στο μυστικό κόσμο των γεύσεων και των αρωμάτων και να εκπαιδεύσουν ουρανίσκο…

>ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
BUSINESS LUNCH

Ο φιλόξενος χώρος της Σχολής διατίθεται για την πραγματοποίηση ιδιαίτερων εκδηλώσεων με επιχειρηματικό ενδιαφέρον, όπου η ιδιωτικότητα και…

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
EXTRAS

Ο χώρος διατίθεται για μια σειρά άλλων υπηρεσιών. Καταρχήν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στούντιο για φωτογραφίσεις φαγητού…

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κύκλοι Σεμιναρίων el

μαθηματα μαγειρικης - σεμιναρια μαγειρικης τεχνης

Σεμινάρια

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ο στόχος ίδρυσης της Σχολής είναι να αναπτυχθεί διεξοδικά, θεωρητικά και κυρίως πρακτικά το φαινόμενο της γαστρονομίας, μέσα από τις πιο χαρακτηριστικές του εκδηλώσεις, αρχές και ανάγκες…

> ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ

Τα μαθήματα απευθύνονται σε food lovers -αρχάριους και προχωρημένους- αλλά και σε επαγγελματίες του κλάδου της εστιάσης που θέλουν να τελειοποιήσουν την τεχνική τους ή να μάθουν περισσότερα για το επάγγελμα που έχουν επιλέξει…

>ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Κάθε κύκλος μαγειρικής διαρκεί 2 μήνες και αποτελείται από 8 επιμέρους ενότητες, μέσα από τους οποίους και ο πιο άπειρος θα μπορέσει να μεγαλουργήσει στην κουζίνα του…

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

Παράλληλα με τους κύκλους μαγειρικής πραγματοποιούνται και σεμινάρια μαγειρικής, τα οποία προσφέρουν εξειδικευμένη κατάρτιση και εμπλουτίζουν τον γαστρονομικό ορίζοντα όσων επιθυμούν…

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Chefs μας el

Οι Chefs μας

Executive Chef
Jean Louis Capsalas

Τα πιάτα του άλλοτε έχουν τη λάμψη του κοσμοπολιτισμού και άλλοτε την απλότητα της ελληνικής παράδοσης, την οποία προσεγγίζει πάντα με…

> ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Executive Chef
Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA…

> ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
  • jean-louis-capsalas
  • dimitris-skarmoutsos

Δεξιώσεις και Catering στο Χώρο μας el

deksioseis

Δεξιώσεις

Γάμος

Πραγματοποιείστε τη δεξίωση του γάμου σας στον υπέροχο…

> ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βάπτιση

Η δεξίωση για τη βάπτιση ή την ονοματοδοσία του μικρού ήρωα της ζωής σας…

> ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παιδικό Πάρτι

Ο υπέροχος και τεράστιος χώρος του σταδίου του…

> ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Private Events

Η πραγματοποίηση μιας ιδιαίτερης εκδήλωσης, προσωπικού ή επαγγελματικού χαρακτήρα…

> ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Special Events

Η πραγματοποίηση μιας ιδιαίτερης εκδήλωσης, προσωπικού ή επαγγελματικού χαρακτήρα…

> ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εταιρικές εκδηλώσεις

Μια εθιμοτυπική συνάθροιση, το κάλεσμα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ…

> ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επικοινωνία el

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Σχόλης με όποιους από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας απαντήσουμε πολύ σύντομα.
Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 6- Αθήνα (απέναντι από το parking Αίγλη Ζαππείου). Τηλέφωνο: 210-9235015 || 210-6206155
E-MAIL: info@schoolofgastronomy.gr
Βρείτε μας στο χάρτη

Τα Νέα μας el

dpoupalos_deipnosofistirion_school_of_gastronomy568569

Τα Νέα μας

FAQ el

Frequently Asked Questions

Καταρχάς γιατί θα περάσετε καλά! Θα διασκεδάσετε, θα επιμορφωθείτε, θα γνωρίσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους και θα καλλιεργήσετε το ταλέντο σας. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική δεν είναι απλά μερικές τεχνικές ή κάποιες μυστικές συνταγές. Είναι ένας άλλος κόσμος, μια νέα ζωή!

Βρίσκεται απέναντι από το Ζάππειο και μέσα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου (Βασιλίσσης Ολγας 6), διαθέτοντας το προνόμιο να εξυπηρετείται από όλα τα Μέσα Μεταφοράς. Ο χώρος ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες και διακρίνεται για την άνεση, την υψηλή αισθητική και τον άρτιο εξοπλισμό του.

Ο καταξιωμένος Jean Louis Capsalas έχει αναλάβει το κομμάτι του φαγητού, ενώ τα γλυκά είναι υπόθεση του πασίγνωστου Διονύση Αλέρτα. Ωστόσο, στα σεμινάρια θα υπάρχουν και guest chefs, mixologists και bar tenders.

Σε όλους. Αρχάριους, προχωρημένους, επαγγελματίες, ακόμη και παιδιά (για τα οποία θα υπάρχουν ειδικά γκρουπ). Οι Κύκλοι Μαγειρικής και τα Σεμινάρια είναι έτσι διαρθρωμένα ώστε ο καθένας να μπορεί απροϋπόθετα να συμμετάσχει σε αυτά.

Φυσικά. Θα παραλαμβάνετε όλες τις συνταγές κάθε μαθήματος μαζί με σημειώσεις, ώστε να μπορείτε να εξασκηθείτε όποτε το θελήσετε.

Όχι, ίσα – ίσα, είναι απόλυτα πρακτικά. Οι συμμετέχοντες κάνουν στη δική τους εστία ό,τι κάνει ο σεφ, που ταυτόχρονα τους επιβλέπει. Κανείς δεν μένει θεατής, όλοι βάζουν τα χέρια τους στη «φωτιά»! Η θεωρία ενσωματώνεται στην πράξη και δεν δαπανάμε ούτε λεπτό σε περιττά πράγματα. Πρόκειται για μια δοκιμασμένη και απόλυτα δημιουργική διαδικασία που σας γεμίζει άμεσα με πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία.

Μπορείτε να το καταναλώσετε επί τόπου, μετά το μάθημα ή να το πάρετε σε πακέτο για το σπίτι.

Ασφαλώς. Ρίξτε μια ματιά στα σεμινάρια και στις ενότητες των μαθημάτων και σεμιναρίων και θα διαπιστώσετε ότι και αυτοί οι τομείς απολαμβάνουν προσοχής.

Μετά την ολοκλήρωση του κάθε Κύκλου Μαγειρικής ή Σεμιναρίου θα δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, υπογεγραμμένο από τους σεφ-καθηγητές της Σχολής.

Την καλή σας διάθεση. Τη στολή σας την προμηθεύουμε εμείς (ποδιά και σκούφος), καθώς επίσης όλα τα εργαλεία, αξεσουάρ μαγειρικής και τις πρώτες ύλες για να μαγειρέψετε.

Μπορείτε με την καταβολή ενός λογικού αντιτίμου.

Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ναι, προβλέπονται μειώσεις για όσους παρακολουθούν περισσότερα από 1 σεμινάρια, έρχονται ομαδικά ή μαζί με φίλο ή μέλος της οικογένειας τους (2 και άνω), είναι άνεργοι ή , σπουδαστές.

Διαγωνισμός Γιώτης για οικογένειες

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου, στο Δειπνοσοφιστήριον –School of Gastronomy, οι 10 τυχερές οικογένειες του διαγωνισμού αξιοποίησαν αγαπημένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ και δημιούργησαν καταπληκτικές, ευφάνταστες συνταγές της αγαπημένης σεφ Dina Nikolaou.

Το πιο νόστιμο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ροδάκινα και ένα κέικ αμυγδάλου με κεράσια, κράνμπερυ και σοκολάτα με γεύση φράουλα. Φυσικά το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και οι συμμετέχοντες κράτησαν σημειώσεις και tips για πολλές, πρωτότυπες σπιτικές δημιουργίες της σεφ.

Νέος Κύκλος Σεμιναρίων από τον Οκτώβριο 2017

Τα σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής θα ξεκινήσουν ξανά από τον Οκτώβριο 2017.

Η ανάρτηση των μαθημάτων θα γίνει αναλυτικά στο ημερολογιακό πρόγραμμα της σελίδας.

Σας ευχόμαστε να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι και θα σας περιμένουμε ανανεωμένους με νέες συνταγές και τεχνικές στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.

Seminar «Vegan Street Food»

Ένα ιδιαίτερο και μοναδικό event πραγματοποιήθηκε στην Σχολή μας "Vegan Street Food".

O chef Νίκος Γαϊτάνος https://www.facebook.com/Greenchefworkshops/ δημιούργησε σε αυτό το σεμινάριο απολαυστικές street food συνταγές από όλο τον κόσμο και έδειξε πως να τις μετατρέψουμε σε φυτικές (vegan).

1ο Sweet Fair 2017 by Frulatti

To 1ο Sweet Fair 2017 by Frulatti, Φεστιβαλ Γεύσης & Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 4/3 &  την Κυριακή 5/3 με παρουσιάσεις κορυφαίων εταιριών α΄υλών, workshops & events από κορυφαίους σεφ!

Στον μοναδικό χώρο της σχολής πραγματοποιήθηκαν workshops από κορυφαίους chef όπως Καινοτόμες τεχνικές που συνδυάζουν ταχύτητα και ευελιξία για απολαυστικό παγωτό… Μοντέρνες τεχνικές με σοκολάτα και φρούτο για την τέλεια υφή στο γλυκό…

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν πέρασαν μοναδικά!!!!

Kerastase- Παρουσίαση Aura Botanica!

Η Kérastase παρουσίασε τη νέα σειρά, Aura Botanica!

Στο school of gastronomy υποδέχθηκαν τις beauty editors και όλοι μαζί δημιούργησαν μοναδικές συνταγές με την καθοδήγηση του chef Jean Louis Capsalas.

Σούσι με ριζόγαλο αρωματισμένο με φρέσκια βανίλια και διάφορα φρούτα
Σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας με γάλα καρύδας και αφρό τζίντζερ
Ριζότο με λαχανικά, sauce λεμόνι και ρόκα

Ήταν μερικά από τα πιάτα που κυριαρχούσαν τα συστατικά της Aura Botanica, τα οποία δημιούργησαν και στο τέλος απόλαυσαν, όλοι μαζί.

Aura Botanica- Με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης εκχυλισμένα με το χέρι, η δύναμη της φύσης μεταμορφώνεται σε μια απολαυστική εμπειρία περιποίησης. Τα έλαια Argan από το Μαρόκο και Καρύδας από τα νησιά Σαμόα χαρίζουν απόλυτη περιποίηση & φυσική λάμψη.

Team Building Cooking Lesson by Adverta

Μια όμορφη, ρομαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου 14/2/17.

50 άτομα από διάφορα κράτη, απόλαυσαν την μαγειρική τέχνη του chef Capsalas Jean Louis και σαν μια μεγάλη οικογένεια απόλαυσαν τα πιάτα του μαζί με καλό κρασί!!!

by #adverta #organising

Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε της Γιώτης

Βράβευση των 10 πιο «γλυκών» συνταγών σε μια ιδιαίτερα γευστική εκδήλωση!

Σε γιορτινό κλίμα ολοκληρώθηκε ο πιο γλυκός διαγωνισμός από τη ΓΙΩΤΗΣ, με μία ξεχωριστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στο Δειπνοσοφιστήριον School of Gastronomy.

Οι 10 φιναλίστ έβαλαν όλο τους το κέφι και «ζαχαρόπλασαν» τα πιο νόστιμα, σπιτικά γλυκά με τα αγαπημένα προϊόντα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ.
Στον μοναδικό χώρο της σχολής διαγωνιζόμενοι, καλεσμένοι και κριτική επιτροπή πέρασαν μια όμορφη, δημιουργική και γεμάτο "γλύκα" ημέρα.

  • Photo3
  • Photo1

Sisterhood K. Party

Με ένα λαμπερό πάρτι οι fashion bloggers "Sisterhood.K" γιόρτασαν παρέα με φίλους το νέο ανανεωμένο τους blog που ασχολείται με τη μόδα, το προσωπικό τους στυλ και την ομορφιά.
Το launch party για να γιορτάσουν το νέο τους εγχείρημα έγινε στο "Τhe School of Gastronomy" by Δειπνοσοφιστήριον στην Αθήνα και έδωσαν το παρόν οι Σάσα Σταμάτη,Μάνος Ιωάννου,Κώστας Τσουρός,φίλοι και συνάδελφοι από τον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα όπου εργάζεται η δημοσιογράφος Τίνα Καραφίνα.

  • foto_keimeno-2-no2
  • foto_keimeno-2

Σεμινάριο γλυκά Μους

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 το σεμινάριο του Διονύση Αλέρτα στέφτηκε με επιτυχία. Για 3 ολόκληρες ώρες μαθητές από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν και δημιούργησαν 3 υπέροχες συνταγές του Διονύση Αλέρτα με θέμα «ΓΛΥΚΑ ΜΟΥΣ».
Στο τέλος του σεμιναρίου όλοι έγιναν μια παρέα και απόλαυσαν τις δημιουργίες τους στον υπέροχο και όμορφο χώρο της Σχολής.